Ben jij zo ongeveer tussen de 15 en 35 jaar? Heb jij ooit de diagnose ‘licht tot matige vorm van ASS’ gekregen?  En heb je een normale of hoge intelligentie?

Dan merk je waarschijnlijk dat het voor jou moeilijker is om gevoelens te herkennen en ermee om te gaan. Gevoelens herkennen van jou zelf, maar ook gevoelens van een ander. Omdat haptotherapie over voelen en gevoelens gaat kan ik jou begeleiden op een stuk van jouw ontdekkingstocht naar jouw gevoel en het gevoel van mensen met wie jij te maken hebt.

Door met elkaar te praten over waar jij tegenaan loopt bij jezelf of in je relaties met anderen kan ik handvatten geven over hoe je daar handiger in kunt worden. Zeker zo zinvol is het om ook haptonomische oefeningen te doen. Daarin kun jij voelen hoe jij dingen aanpakt. Ik kijk dan met je mee en help je met alternatieven bedenken voor hoe je sommige dingen anders kunt doen, zodat je hopelijk minder problemen ervaart. 

Ook kunnen we aan de behandelbank werken, als jou dat prettig lijkt. Dan raak ik je lichaam aan. Dat doe ik altijd op een respectvolle manier, waarbij ik rekening houd met jouw grenzen. Daardoor leer je dat aanrakingen plezierig en bevestigend kunnen zijn. Je ervaart dat jouw lichaam een veilige plek voor jou is. En net zo belangrijk: jij leert hoe jouw lichaam op prikkels van buitenaf reageert en hoe je daarmee kunt omgaan.

Lijkt het je iets, zo’n haptonomische begeleiding? Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.