Een aantal ervaringen van cliënten

Henk

De haptotherapie bij Anita Blom heeft mij gegeven dat ik weer contact heb met mijn lijf. Luisteren naar mijn lichaam was hard nodig aangezien ik mentaal en fysiek uitgeput was. Een hele tijd had ik dat niet in de gaten. Ik leefde in mijn ‘bovenkamer’ en ik rende maar door. Ik wist niet meer wie ik was. Alles overkwam mij.

Nu kan ik meer de regie in eigen handen houden. Ik weet wat van mij is en wat van de ander. Dat maakt dat ik me minder angstig voel. Dit heeft mij ook op het gebied van relaties erg geholpen.

Bij Anita Blom vind ik veiligheid en ruimte om mijzelf te zijn. Mijn ervaring is dat het contact met haar veilig en helend is.

De haptotherapie is voor mij een begin geweest naar een kwalitatief beter leven. Ik heb vertrouwen en stabiliteit bij mijzelf gevonden.

Het gaat nu bij mij meer over ‘leven’ in plaats van over ‘overleven’.

Kees

Als algemeen directeur van een middelgrote organisatie en gezegend met een obsessief persoonlijkheidsprofiel kwam ik dan uiteindelijk via de huisarts bij Anita Blom terecht.

Anita Blom is een integere, warme en nuchtere therapeut die ik iedereen durf aan te raden die een therapie vorm zoekt waarbij niet alleen gepraat wordt maar waar fysieke aanraking ook een onderdeel van is. Voor mij, als “vlotte prater” was juist dat laatste essentieel omdat ik mij dan niet kon verstoppen achter woorden.

Stress en verstoord contact met mezelf en mijn omgeving waren de meest prominente klachten.

Anita Blom heeft tijdens de sessies, vaak letterlijk, de vinger op de zere plek weten te leggen en mij geholpen emotionele barrieres en barricades op te ruimen waardoor mijn gevoeligheid weer terug kwam en de energie weer kon “stromen”.

Andrea

Door de huisarts werd ik verwezen naar haptotherapeut Anita Blom. Eerst wist ik niet zo goed wat ik van een haptotherapeut kon verwachten. Toen ik bij Anita kwam heeft ze mij op een prettige wijze uitleg gegeven wat zij voor mij kon betekenen.

Vanwege de angst voor het verliezen van werk ervoer ik veel stress.
Door de begeleiding en oefeningen van Anita wist ik weer dichter bij mijn gevoel te komen en oude positieve gevoelens weer naar boven te halen. Het heeft er onder andere toe bijgedragen dat ik geen stress meer ervaar en weer prettig in mijn vel zit.

Marielle

Anita Blom is een warme vrouw die mij, tijdens de haptotherapie, snel het gevoel gaf dat ik in veilige handen was bij haar. Het voelde goed, ik heb details met haar kunnen delen over gebeurtenissen in mijn leven die ik nog niet verwerkt had. Zij heeft mij geholpen om mijn lijf weer te voelen. Mijn haptotherapie sessies met Anita Blom hebben ervoor gezorgd dat ik nu met meer vertrouwen in de wereld sta. En ik weer enkele stappen verder ben in mijn verwerkingstraject. Anita is lieve haptotherapeute, maar ook scherp. Anita Blom weet je te prikkelen om net even verder te denken en te voelen dan je zelf zou doen. Dit doet ze altijd met heel veel respect!

Ze heeft me op het spoor gezet om het vertrouwen te vinden in mijn gevoel. Dit heeft me zover gebracht dat ik meer open communiceer met mijn man en familie. En dat ik stappen heb gezet, die zonder de hulp van Anita nog niet gebeurd zouden zijn!

Als je gebruikt maakt van de diensten van Anita Blom, wens ik je heel veel plezier en sterkte met je dappere zoektocht. Ik gun je haar hulp!