Een aantal ervaringen van cliënten

Henk

De haptotherapie bij Antje Blom heeft mij gegeven dat ik weer contact heb met mijn lijf. Luisteren naar mijn lichaam was hard nodig aangezien ik mentaal en fysiek uitgeput was. Een hele tijd had ik dat niet in de gaten. Ik leefde in mijn ‘bovenkamer’ en ik rende maar door. Ik wist niet meer wie ik was. Alles overkwam mij.

Nu kan ik meer de regie in eigen handen houden. Ik weet wat van mij is en wat van de ander. Dat maakt dat ik me minder angstig voel. Dit heeft mij ook op het gebied van relaties erg geholpen.

Bij Antje vind ik veiligheid en ruimte om mijzelf te zijn. Mijn ervaring is dat het contact met haar veilig en helend is.

De haptotherapie is voor mij een begin geweest naar een kwalitatief beter leven. Ik heb vertrouwen en stabiliteit bij mijzelf gevonden.

Het gaat nu bij mij meer over ‘leven’ in plaats van over ‘overleven’.

Kees

Als algemeen directeur van een middelgrote organisatie en gezegend met een obsessief persoonlijkheidsprofiel kwam ik dan uiteindelijk via de huisarts bij Antje Blom terecht.

Antje Blom is een integere, warme en nuchtere therapeut die ik iedereen durf aan te raden die een therapie vorm zoekt waarbij niet alleen gepraat wordt maar waar fysieke aanraking ook een onderdeel van is. Voor mij, als “vlotte prater” was juist dat laatste essentieel omdat ik mij dan niet kon verstoppen achter woorden.

Stress en verstoord contact met mezelf en mijn omgeving waren de meest prominente klachten.

Antje heeft tijdens de sessies, vaak letterlijk, de vinger op de zere plek weten te leggen en mij geholpen emotionele barrières en barricades op te ruimen waardoor mijn gevoeligheid weer terug kwam en de energie weer kon “stromen”.

Angèle

Ik ben productmanager in de telecom sector.

Eerder dit jaar kwam ik thuis te zitten met burn out klachten. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik eigenlijk al heel lang niet meer luisterde naar mijn gevoel, maar deed wat (ik dacht dat) er van mij werd verwacht.

Maar wat wilde ik nu eigenlijk? Daar had ik geen antwoord op.

Met Antje zijn we eerst gaan werken aan contact maken. Hiervoor moest ik wel terug naar mijn gevoel, want alleen zo kun je echt contact maken.

Daarnaast hebben we ook gewerkt aan wat ik voel wanneer ik plotseling dingen in mijn handen geduwd krijg. Wanneer is dat voor mij genoeg, wanneer word ik boos, en wat doe ik dan?

De sessies die we hebben gehad hebben mij erg geholpen om weer met mijzelf in contact te komen, maar ook om die gevoelens toe te laten en te accepteren. Ze zijn immers van mij.

Het gaat nu een stuk beter met mij. Ik heb het gevoel dat ik sterker in mijn schoenen sta, alsof ik completer ben. Ook merk ik beter wanneer er spanning in mijn lichaam zit en kan dan nagaan waar dat vandaan komt. Al met al ben ik erg blij met hoe Antje mij heeft geholpen.

En zodra ik voel dat het mij kan helpen, kom ik zeker terug.

Marielle

Antje Blom is een warme vrouw die mij, tijdens de haptotherapie, snel het gevoel gaf dat ik in veilige handen was bij haar. Het voelde goed, ik heb details met haar kunnen delen over gebeurtenissen in mijn leven die ik nog niet verwerkt had. Zij heeft mij geholpen om mijn lijf weer te voelen. Mijn haptotherapie sessies met Antje  hebben ervoor gezorgd dat ik nu met meer vertrouwen in de wereld sta. En ik weer enkele stappen verder ben in mijn verwerkingstraject. Antje is lieve haptotherapeute, maar ook scherp. Antje weet je te prikkelen om net even verder te denken en te voelen dan je zelf zou doen. Dit doet ze altijd met heel veel respect!

Ze heeft me op het spoor gezet om het vertrouwen te vinden in mijn gevoel. Dit heeft me zover gebracht dat ik meer open communiceer met mijn man en familie. En dat ik stappen heb gezet, die zonder de hulp van Anita nog niet gebeurd zouden zijn!

Als je gebruikt maakt van de diensten van Antje Blom, wens ik je heel veel plezier en sterkte met je dappere zoektocht. Ik gun je haar hulp!

Pascalle

Ik kwam al tijdens mijn zwangerschap bij Antje. Na de bevalling spraken we elkaar en gaf ik aan dat ik de bevalling als traumatisch heb ervaren. Na een aantal weken hebben wij de eerste sessie ingepland. Er kwamen veel emoties naar boven en het was intens, maar elke sessie merkte ik dat het minder moeite kostte erover te praten. Na een aantal sessies hebben we positief af kunnen sluiten! Ik kan er met mensen over praten zonder in paniek te raken of emotioneel te worden. Nu kan ik gewoon weer de dagelijkse dingen doen zonder dat ik bezig ben met de bevalling.

Ik raad EMDR bij Antje zeker aan.

Miranda

Tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje hebben we Antje ontmoet. Een heel lieve, warme en eerlijke vrouw. Ik moest even wennen aan haar directe manier van communiceren, maar toen we dat bespreekbaar konden maken gaf ze aan dat ze dat inderdaad is. De eerlijkheid waarmee ze daarmee naar zichzelf keek gaf me veel vertrouwen en veiligheid in ons contact. We hebben op een hele mooie manier verkend wat onze patronen binnen de relatie zijn en hoe we in verbinding zouden kunnen blijven tijdens de bevalling. Antje heeft ons geholpen om met meer bewustzijn van mijn lichaam en van onze relatie de bevalling tegemoet te gaan en daarmee voelden we heel veel vertrouwen om het samen aan te gaan. We kijken met een heel fijn en sterk gevoel terug op een bijzondere thuisbevalling.